Leefstijlcoaching in regio Maastricht

Ben jij klaar voor een blijvende, gezondere leefstijl? Dan is leefstijlcoaching wat je zoekt.
Wat doet een leefstijlcoach?

Een leefstijlcoach begeleidt mensen stap voor stap naar een gezondere leefstijl. Tijdens een coachingstraject neem ik alle belangrijke leefstijlthema’s mee: voeding, bewegen, slaap en ontspanning. Al deze zaken hangen met elkaar samen. Wil je bijvoorbeeld gewicht verliezen maar heb je last van stress? Dit kan ervoor zorgen dat je minder gezond eet. Dan is het beter om eerst te ontspannen en de stress te reduceren.

We kijken samen (dus mét jou) naar zelfgekozen, haalbare doelen. Dit zijn vaak kleine stapjes in gedragsverandering waarbij ik je stimuleer om oplossingen te bedenken voor obstakels en belemmeringen. We stellen samen steeds korte tussendoelen die goed te bereiken zijn. Zo blijf je ook lekker gemotiveerd 😊

Als coach zal ik dus geen dieet voorschrijven en zal ik niet bepalen hoe vaak je moet bewegen. Het is aan jezelf om dit te bepalen, zodat je het makkelijk in jouw eigen leven kunt verweven.

Traject

Een coachingstraject beslaat minimaal 4 maanden en start met een vrijblijvend, kosteloos intakegesprek van 30 minuten. Dit kan via Teams of Google Meet.

Klikt het en is leefstijlcoaching passend? Dan plannen we de rest van de sessies in. Sessies duren 45 minuten en zijn online of combineren we met een wandeling. Afspraken zijn om de 3 weken zodat je genoeg tijd hebt om aan jouw doelen te werken.

Intakegesprek plannen
Of app me via WhatsApp: 06 4177 7848
Begeleiding door een ACT-en-leefstijl professional

Herken je dat je:

  1. vaak onbewust dingen doet die niet goed zijn voor je gezondheid?
  2. diverse pogingen hebt gedaan die onvoldoende hebben gewerkt?
  3. nog geen blijvende manier hebt gevonden om ongezond gedrag te veranderen?
  4. tools en vaardigheden mist om beter voor jezelf te zorgen?
  5. niet goed weet om te gaan met verleidingen of lastige situaties?

Als ACT-en-leefstijl professional begeleid ik je op maat. Dit betekent dat er geen vast lijstje ligt met wat je wel of niet moet doen. Geen adviezen of oplossingen die alleen voor de korte termijn werken. Wél werken aan blijvende gedragsverandering door je hele concrete vaardigheden aan te leren zodat je veel bewuster gaat leven en zelf grip krijgt op je gedrag en de keuzes die je maakt. Je leert om doelen te stellen die gebaseerd zijn op je persoonlijke waarden, zodat wat je doet er ook echt toe doet!

ACT is wetenschappelijk onderbouwd en richt zich op het vergroten van een waardevol leven en te leren accepteren wat je niet kunt veranderen. Met ACT doorbreek je hardnekkige gedragspatronen omdat je werkt aan opmerkzaamheid trainen. Hierdoor ga je uiteindelijk bewuster leven.

En juist dat bewustzijn missen we in ons leven en als we keuzes maken op het gebied van voeding, bewegen (leefstijl) en gezondheid.

Het doel van ACT is niet zo zeer het reduceren van ongewenste gedachten en gevoelens, maar het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht. Bij ACT wordt er veel gebruikt gemaakt van metaforen en oefeningen; je ontwikkelt zo op een ervaringsgerichte manier de verschillende ACT-vaardigheden.

Kosten

De kosten voor een traject van 4 maanden zijn € 275 incl. btw of € 72,50 per maand. Hiervoor krijg je:

  • om de 3 weken een gesprek (dus 4 of 5 gesprekken totaal);
  • 20% korting op het abonnement voor het powerwalken gedurende het leefstijltraject;
  • elke week 3 gezonde recepten in de mail.

Ik ben afgestudeerd als gediplomeerd leefstijlcoach met een opleiding die is geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches (BLCN). Ik bied individuele coaching aan voor iedereen die klaar is voor een blijvende gedragsverandering.

Interesse of vragen? Mail me!
Of app me via WhatsApp: 06 4177 7848

Leefstijlcoaching via de werkgever?

Fitfoodforty is ook partner van benVitaal. Dit biedt medewerkers van aangesloten organisaties de mogelijkheid om voor gereduceerd tarief aan de slag te gaan met powerwalking of leefstijlcoaching.

Interesse? Neem contact op en ik informeer je graag over de mogelijkheden

Interesse of vragen? Mail me!

Maak een begin: powerwalking

Wil je wat meer gaan bewegen, en wil je hier al de eerste stappen in zetten? Dan is powerwalking misschien iets voor jou. Ik geef deze groepslessen op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag in Maastricht.

Meer over powerwalking